Pihatto – jos hevonen saisi valita

Vudeka Hevostietokirjat
Ensipainos 2013
192 sivua, nelivärikuvitus
Pehmytkantinen, lankasidottu
Kirjastoluokka 67.41
Ulkoasu ja taitto Sanna Kuisma

Taustaa

Rakennusoppaita ja hevosenpidon säädöksiä on saatavilla suomeksikin, mutta pihatonpidon hiljaista tietoa ei kukaan ollut koonnut yksiin kansiin ennen teosta Pihatto – jos hevonen saisi valita. Teos kertoo aihettaan romantisoimatta, miksi pihatto on yhä useamman omistajan valinta, millaisia ongelmia pihatonpitoon liittyy ja miten ne voisivat ratketa. Teos on syntynyt toisaalta kolmen vuoden taustatyöstä, toisaalta vuosien kokemuksesta erikokoisten pihattolaumojen hoidosta, ja sen viimeistelevät huoliteltu ja sujuva kieliasu, Sanna Kuisman kaunis graafinen ilme sekä pihattoelämää välähdyksittäin esittelevä kuvitus.

Arvioita

Kerta toisensa jälkeen Viitasen teoksissa ihastuttaa hänen tapansa käyttää lähteitä. Viitasella on erityinen taito kaivaa aiheestaan kaikki mahdolliset tieteelliset tutkimukset, tulkita ja yhdistellä niitä sekä lopulta pureskella tieto lukijalle hyvin sulavaan, kielellisesti moitteettomaan muotoon.
– Kati Leppälahti, Islanninhevonen

Viitanen esittää asiansa hyvin argumentoiden, tutkittuna tietona runsaine lähdeviitteineen. – – Mitä tässä kirjassa oikeastaan voisi olla ylistämättä? Ulkoasu on raikas, teksti helppolukuista ja mielenkiintoista. Vakavasti täytyy kuitenkin ottaa takakannen humoristinen varoitus siitä, että kustantaja ei vastaa teoksen aiheuttamista hevos-, rakennus- ja muista kustannuksista.
–Krista Heikkilä, Ratsumäen talliblogi

Näytteitä

Pihatto, s. 82-83

Pihatto, s. 82-83

Pihatto, s. 90-91

Pihatto, s. 90-91

Pihatto, s. 130-131

Pihatto, s. 130-131

Pihatto, s. 168-169

Pihatto, s. 168-169