Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia

Pennejä taivaasta

Eerika Häkkisen kanssa

Vudeka Hevostietokirjat
Ensipainos 2009 (loppuunmyyty)
Lisäpainoksia 2010–
144 sivua, nelivärikuvitus
Kovakantinen, lankasidottu
Kirjastoluokka 79.15
Teksti EH & JV, kuvitus JV & Samson
Ulkoasu ja taitto Inari Savola

Taustaa

”Pennit” syntyi täyttämään aukkoa ratsastuskirjallisuudessa. Halusimme välittää tutkimukseen perustuvaa tietoa kerrottuna siten, että se saattaisi jopa jäädä mieleen. Emme halunneet tehdä jälleen yhtä opasta ihanneihmisille, noille ratsastusmanuaalien ihmeolennoille, jotka eivät koskaan ole jäykkiä, vinoja tai kipeitä. Niin syntyi teos epätäydellisille ihmisille, joiden hevosetkaan eivät kenties ole suoraan oppikirjojen sivuilta.

”Pennit” kuvattiin Mäntän Seppälässä, jonka upeat tiilirakennukset edustavat 1920-luvun klassismia. Malleiksi saimme tallilta neljä taitavaa ratsastajaa ja mukavia opetushevosia – juuri sellaisia, joilla suomalaiset opettelevat ratsastamaan ja harrastavat vuodesta toiseen.

 Arvioista

Teos antaa kokeneillekin ratsastajille paljon uutta ajateltavaa. Myös ratsastuksenopettajien soisi perehtyvän tähän opukseen ja pohtivan omaa opetustapaansa.
— Maaseudun Tulevaisuus 1.7.2009

Kerrankin Suomessa on tehty istuntaopas suomalaisille lukijoille. Tämä on virkistävä poikkeus käännöskirjallisuuden joukossa.
— Hevoshullu 21–22/2009

Kirja on myös hauskaa luettavaa; mielikuvitukselliset väliotsikot houkuttelevat lukemaan seuraavankin kappaleen ja tekstiin ripotellut anekdootit laajentavat perspektiiviä varastamatta kuitenkaan liiaksi huomiota varsinaiselta aiheelta.
— Tunne Hevonen 6/2010

Näytteitä

Pennejä taivaasta, s. 10-11

Pennejä taivaasta, s. 10-11

Pennejä taivaasta, s. 44-45

Pennejä taivaasta, s. 44-45

Pennejä taivaasta, s. 60-61

Pennejä taivaasta, s. 60-61