Kysyttyä

Saanko käyttää kuvia?

Jos tarvitset kuvia julkaistavaksi tai lopputyöhön, opetukseen tai muuhun asialliseen käyttöön, ota yhteyttä. Käyttölupa yleensä onnistuu.

Referenssejä

Tekstejäni, kuviani ja editointityötäni ovat julkaisseet, välittäneet, esittäneet tai muuten tilanneet muiden muassa Cork University Press, Diabox, Eeva, Eläinmaailma, Finnair, Helsingin Sanomat, Hevoset & Ratsastus, Hevosurheilu-lehden jalostuskuvasto, Hippos-lehti, Iltalehti, Koirat, Lemmikit ja eläinmaailma, Lemmikki, Luonnonkuva-arkisto, Matkaopas, Nyt-liite, ProAgria, Seura, Sisters Club, Stabenfeldt Ab/Pollux, Suomen Asianajajaliitto, Suomen Hippos, Suomen Luonto, Suomen Ratsastajainliitto, Suomen Rehu, Uusi kansanmusiikki, Vapo, Villivarsa, Vudeka, Yleisradio, Z-lehti sekä tietenkin isot ja pienet kirjankustantajat.

Miksi et löydy Facebookista?

Koska en ole siellä.

Ei mutta ihan oikeasti. Tulisit jo nykyaikaan!

En ole luddiitti vaan 1980-luvun lopulta saakka verkkoa käyttänyt nörtti, joka muistaa purkit, Unix- ja DOS-ohjelmat ja muun www:tä edeltäneen ajan. Yhteydenpitoon voin käyttää perinteisten menetelmien lisäksi esimerkiksi Telegramia ja työprojekteissa Slackiä.

Mitä työ maksaa?

Tekstien ja työtuntien hintatasosta kertoo sivu Kuinka lehdistön freelancer hinnoittelee työnsä. Sovellan hinnastoa myös kustannustoimittajan työhön ja kuviin. Pitkien käsikirjoitusten hinnat neuvotellaan aina tapauksittain. Korvaukseen vaikuttavat muun muassa käyttötarkoitus, painosmäärä, tilaaja ja muut käytännön seikat.

Eikö riitä, että tekijän nimi näkyy?

Näkyvyys ei riitä. Ammatinharjoittajan laskusta noin puolet koostuu ennakkoverosta ja yrittäjän pakollisesta eläkemaksusta. Loppuosasta kuluu noin puolet muihin kuluihin, muun muassa työvälineisiin ja -tiloihin sekä täydennys- ja jatkokoulutukseen, jotka ammatinharjoittaja maksaa itse.